Erfpacht update: Minister beantwoordt Kamervragen over erfpachtoplossingen NVB

Erfpacht op woningen

Foto: ANP

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst heeft de Kamervragen van Tweede Kamerlid Paulus Jansen (SP) over wettelijke bescherming van erfpachters beantwoord. In zijn reactie verwijst hij naar de antwoorden die hij heeft gegeven op de Kamervragen van de VVD over hetzelfde onderwerp.

Jansen wilde van de ministers van Veiligheid en Justitie en Wonen en Rijksdienst weten wat zij gaan doen met de erfpachtsuggesties van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Blok antwoordde eerder dat het plaatsen van erfpachtcontracten onder de Wet Financieel Toezicht (Wft) geen oplossing biedt voor de ontstane problemen met erfpacht. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) kan volgens hem niet afdwingen dat de voorwaarden in bestaande erfpachtrechten worden aangepast. Ook laat hij nogmaals weten met de betrokken partijen – waaronder het notariaat – in gesprek te willen gaan over de kwestie.

Bron: www.knb.nl

Print Friendly, PDF & Email

Hans-Willem Heetebrij

Ik ben notaris/partner bij een notariskantoor. Vastgoed en familierecht zijn mijn specialismen binnen het notariaat. Daarnaast ben ik een fan van Social Media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.