Alzheimer Event: een Facebook campagne om niet te vergeten

Als er een creatieve Social Media campagne door een goed doel wordt ondernomen, ben ik al snel geïntrigeerd. Alzheimer Nederland heeft een Facebook campagne opgezet die zelfs internationaal bekend is geworden.

Alzheimer Event

De Ziekte Alzheimer

Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is.

Helaas weten te weinig mensen hoe ingrijpend dementie is en dat je er in je leven met zekerheid mee te maken krijgt.

Als notaris kom je vrij snel in aanraking met dementie en Alzheimer: personen die hun zaken niet meer zelf kunnen regelen en waarvoor dan vaak een bewind of curatele moet worden aangevraagd. Wanneer de betrokken persoon in een vroeg stadium van de ziekte zit, kun je vaak nog wel het een en ander (notarieel) op een praktischer manier regelen met een algemene volmacht of zelfs een levenstestament.

Alzheimer NederlandMeer informatie daarover kun je vinden in de volgende artikelen:

Facebook actie

Alzheimer Nederland is daarom gekomen met een bewustwordingscampagne op Facebook: Het Alzheimer Event. De Facebook pagina kun je hier vinden.

Door de Facebook-foto’s van mensen te bewerken in niet bestaande Facebook-events en hen te taggen, ervaren ze op een eigentijdse manier de impact van Alzheimer. Ze zien zichzelf terug op een event waarvan ze zich niet kunnen herinneren dat ze er zijn geweest.

Hieronder kun je een video bekijken waarin Alzheimer Nederland het uitlegt:

 

 

Je kunt ook de internationale casefilm terugkijken:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hans-Willem Heetebrij

Ik ben notaris/partner bij een notariskantoor. Vastgoed en familierecht zijn mijn specialismen binnen het notariaat. Daarnaast ben ik een fan van Social Media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.