Update: Wetsvoorstel structurele verlaging overdrachtsbelasting

Onlangs schreef ik al een artikel over de verlenging van de regeling voor verlaging van de overdrachtsbelasting voor woningen van 6% naar 2%.

Vandaag stond het volgende bericht op de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Uiteraard wil ik dat jullie niet onthouden.

Wetsvoorstel structurele verlaging overdrachtsbelasting

04-06-2012

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft maandag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat het overdrachtsbelastingtarief voor woningen met ingang van 1 juli structureel verlaagt naar 2 procent.

De structurele verlaging wordt neergelegd in lid 2 van artikel 14 van de Wet op belastingen van rechtsverkeer. Hierin is nu ook de tijdelijke verlaging opgenomen. De maatregel wordt gedekt door versobering van het fiscale regime voor de kosten van het woon-werkverkeer. 

Verhoging BTW
Andere maatregelen die in het wetsvoorstel staan, zijn onder andere verhoging van het algemene btw-tarief van 19 naar 21 procent per 1 oktober dit jaar en aanpassing van de aftrek van deelnemingsrente per 1 januari 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Hans-Willem Heetebrij

Ik ben notaris/partner bij een notariskantoor. Vastgoed en familierecht zijn mijn specialismen binnen het notariaat. Daarnaast ben ik een fan van Social Media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.