Hans-Willem Heetebrij benoemd tot notaris: óp naar de toekomst!

Per 1 maart 2021 is Hans-Willem Heetebrij benoemd tot notaris. Een grote mijlpaal in zijn notariële carrière. Genoeg aanleiding om met hem in gesprek te gaan over zijn visie op de toekomst van het notariaat.

Koninklijk besluit

De beëdiging vond plaats op 10 februari jl. op zijn kantoor in Emmeloord. Normaal gesproken gaat een kandidaat-notaris voor de beëdiging naar de rechtbank, maar in verband met de Corona-beperkingen werd de beëdiging online uitgevoerd. Hans-Willem Heetebrij: “Ondanks dat we het niet in de rechtbank konden doen, was het een bijzonder moment. Mijn team had er alles aan gedaan om de dag speciaal te maken. Het kantoor was versierd, er waren taart en bubbels; ze hadden er echt iets feestelijks van gemaakt.”

Notaris word je niet zomaar. Om benoemd te kunnen worden, doorloop je jaren van studie en praktijkopleiding, waaronder een drie jaar durende postdoctorale opleiding en minimaal zes jaar werkervaring. Een notaris wordt door de koning benoemd bij Koninklijk Besluit en legt direct na de benoeming de eed/belofte af. Wat beloof je dan precies? Hans-Willem: ”Je belooft dat je je aan de regels en plichten van het notarisambt houdt. Daarbij moet je onder andere denken aan onpartijdig en onafhankelijk handelen en geheimhoudingsplicht.”

Hans-Willem Heetebrij

Hans-Willem doorliep deze route op verschillende kantoren: “Ik begon mijn carrière bij Wassink & Vermeulen notarissen in Epe, waar ik breed ben opgeleid. De focus lag op vastgoed en familierecht, waarbij ik me tevens in agrarisch vastgoed specialiseerde. Na 10 jaar zette ik mijn loopbaan voort bij twee andere kantoren op de Noord-Veluwe. Daar richtte ik me voornamelijk op familierechtzaken. Vervolgens kwam ik in de Achterhoek terecht bij Tap & Van Hoff notarissen, waar ik drie jaar leiding gaf aan de vastgoed afdeling en de commerciële vastgoeddossiers beheerde.”

De kans

In 2019 ging bij Hans-Willem de telefoon. Het was Peter Fijn, notaris/partner bij Het Notarieel. Of hij belangstelling had om daar in de toekomst notaris te worden. Hans-Willem: “Peter en ik kennen elkaar uit onze studietijd en hadden altijd contact gehouden. Zijn vraag kwam onverwachts, maar ik hoefde ik er niet lang over na te denken. Dit bood mij een mooie kans om die laatste stap in mijn carrière te zetten en mijn ambities in het notariaat verder uit te voeren.”

Eind 2019 sloot het voormalig notariskantoor Pekel & Klein Notarissen in Emmeloord zich aan bij Het Notarieel, waarna Hans-Willem toetrad tot het team. Margrita Pekel en Bert Klein hadden al eens nagedacht over hun opvolging. Deze samenwerking bood hun de kans om het opvolgingsvraagstuk te realiseren en gaf tegelijkertijd hun notarispraktijk de ruimte om door te ontwikkelen.

Roots in de polder

Hans-Willems eigen roots liggen in de polder. “Ik ben geboren in Groningen en vlak daarna kon mijn vader tandarts worden in Vollenhove. Daar heb ik de eerste negen jaar van mijn leven gewoond. Ik ken de omgeving en sommige klanten kennen mij en mijn familie zelfs nog uit die tijd. Na mijn middelbare schooltijd in Zwolle ging ik in Groningen Nederlands recht studeren. Al snel merkte ik dat de notariële vakken mij goed lagen en besloot ik notarieel recht ernaast te gaan doen.”

Persoonlijk én online

Begin dit jaar hebben Margrita Pekel en Bert Klein het stokje overgedragen aan Hans-Willem. Gaat het roer volledig om? Hans-Willem: ”De aanpak van Bert en Margrita spreekt mij aan. Dichtbij de klant staan en lokale betrokkenheid zijn waarden waar zij de praktijk op hebben gestoeld en die we meenemen naar de toekomst. Tegelijkertijd kijk ik naar wat die toekomst van ons als notaris vraagt. De opmars van digitalisering is ook in onze beroepsgroep zeer actueel en wij zijn een kantoor dat daarin vooroploopt. Processen optimaliseren zodat we meer tijd voor de klant hebben, is een bedrijfsonderdeel waar ik me persoonlijk intensief mee bezighoud”.

Een moderne aanpak dus. Wat betekent dat voor de klant? “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten altijd zelf bij hun persoonlijke informatie kunnen. Elke klant krijgt bij ons een online dossier, waarin de afspraken en documenten in een beveiligde omgeving worden klaargezet. Daarmee kun je op elk moment, waar je ook bent, zelf inloggen en je zaken beheren”, bevestigt Hans-Willem.

Bij Het Notarieel werken 150 vakmensen verdeeld over zes kantoren in de regio. Ben je dan niet te groot om snel te kunnen schakelen? “Onze formule is in het notariaat in Nederland uniek. Doordat we met meer kantoren zijn, hebben we diverse expertises in huis en kunnen we onderling snel kennis uitwisselen. Onze full-service dienstverlening in ondernemingsrecht, familierecht en particulier en commercieel vastgoed maakt dat we elke klant kunnen helpen. We geven inzicht en praktische uitleg in een taal die iedereen snapt”, aldus Hans-Willem.

Het Notarieel Emmeloord
Het Notarieel Emmeloord

Levensmomenten

Hans-Willem is samen met zijn team klaar voor de toekomst :“Een goede werksfeer en plezier op het werk vinden wij heel belangrijk. De gemiddelde leeftijd bij Het Notarieel ligt rond de 40, er is veel ruimte voor ontwikkeling en innovatie. Wij zijn geen ‘stoffig’ notariaat, maar een dynamisch MKB-bedrijf. Onze werkwijze is laagdrempelig en we proberen elk belangrijk moment met onze medewerkers te vieren. Voor onze klanten zijn wij er voor alle levensmomenten. Of je nou een bedrijf wilt starten, wilt investeren of gaat samenwonen, je testament wilt regelen of onverhoopt een erfenis moet afwikkelen: wij leggen je uit hoe je jouw zaken goed en overzichtelijk regelt, voor nu en in de toekomst!”

Benieuwd wat Het Notarieel voor jou kan betekenen? Kijk op www.notarieel.nl of bel 0527-615931.

Dit artikel is op 3 maart 2021 gepubliceerd in De Noordoostpolder: https://denoordoostpolder.nl/artikel/1154592/hans-willem-heetebrij-benoemd-tot-notaris-p-naar-de-toekomst-.html, geredigeerd door Hans-Willem Heetebrij op 3 maart 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Hans-Willem Heetebrij

Ik ben notaris/partner bij een notariskantoor. Vastgoed en familierecht zijn mijn specialismen binnen het notariaat. Daarnaast ben ik een fan van Social Media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.