‘Wat gebeurt er met mijn bedrijf als ik er niet meer ben?’

‘Wat gebeurt er met mijn bedrijf als ik er niet meer ben?’Je kunt het niet meenemen‘ is een nieuw TV-programma van de NTR

Het geeft een aardig beeld van de achtergronden die meespelen bij een familiebedrijf en een opvolger daarvoor zoeken.

In dit nieuwe programma van Prem Radhakishun brengt hij families samen met maar één doel: het verdelen van het familiekapitaal. Het opstellen van een testament gaat vaak met heftige emoties gepaard. Wie is de favoriet, wie is het zwarte schaap? Je erfenis regelen is noodzaak! Prem gaat met families het gesprek aan over de nalatenschap, zodat later niemand onnodig gekwetst en verward achterblijft.

Een schrikbarend hoog percentage van 70 procent van de mensen overlijdt zonder ooit een testament te hebben opgemaakt. Door het niet maken van een testament, of het maken van de verkeerde keuze, kunnen hele families verscheurd raken. Om dat te voorkomen gaat Prem de discussie aan. Samen met notaris Saskia Laseur gaat hij om de tafel zitten met families om oude vetes te bespreken, voordat het te laat is. En of iemand nu van plan is om meer geld aan de één of de ander na te laten, of iemand te onterven, of zelfs alles weg te geven, Prems taak is pas volbracht als er een testament op tafel ligt dat door alle betrokken partijen ondertekend kan worden.

Hieronder kun je de eerste uitzending (dinsdag 26 juni 2012) ‘Wat gebeurt er met mijn bedrijf als ik er niet meer ben?‘ terugkijken.

Theo is palingvisser. Zijn visserijbedrijf is al meer dan 150 jaar in de familie. Generaties lang is het van vader op zoon over gegaan. Er is Theo veel aan gelegen dat het bedrijf blijft voortbestaan, maar ook dat het in de familie blijft. Zijn drie kinderen zien daar weinig heil in. De palingvisserij is een zwaar ambacht waar nog maar weinig geld mee te verdienen is. Kenneth en Carla hebben een goedlopend restaurant en een samengesteld gezin van vier kinderen (twee samen, elk één uit een vorige relatie).

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Print Friendly, PDF & Email

Hans-Willem Heetebrij

Ik ben notaris/partner bij een notariskantoor. Vastgoed en familierecht zijn mijn specialismen binnen het notariaat. Daarnaast ben ik een fan van Social Media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.