Tips om zelf je huis te verkopen (via Woningmarkt.TV)

Woningmarkt.TVElke week zendt Woningmarkt TV een nieuwe video uit met praktische en onafhankelijke informatie over het kopen of verkopen van een huis. Dit wordt afgewisseld met actuele informatie over de woningmarkt, bijvoorbeeld de WOZ en Open Huizen Route, maar ook elk kwartaal de kwartaalcijfers die de NVM publiceert.

Woningmarkt TV is een initiatief van Woningadviseurs. Deze landelijk werkende Makelaar 2.0 zet met succes nieuwe media en objectmarketing in bij de verkoop van huizen.

Gezien de lastige tijd om je huis te verkopen, wilde ik je deze tips van Woningmarkt TV niet onthouden. Hieronder staat de betreffende video en een tekstuele weergave ervan.

Wil je je huis zelf verkopen? Jannetta geeft je in deze aflevering een aantal tips. Je hoort steeds vaker dat men het in deze tijd niet meer zo nodig vindt om een makelaar in te schakelen bij de verkoop van een huis. Zeker niet nu je zoveel kunt met Social Media.

Social Media
Social Media kan je zeker helpen bij de verkoop van je huis. Schakel je eigen netwerk in om je te helpen hierbij. Als je je huis op een leuke, bijzondere manier onder de aandacht brengt bij jouw vrienden, zijn zij misschien wel bereid het te versturen in hun eigen netwerk.

Doelgroep
Wie is de doelgroep van je huis? Maak het je vrienden zo makkelijk mogelijk bij het doorsturen, doordat jij al duidelijk maakt wie de doelgroep is. Hier hoort de presentatie bij.

Funda
Op dit moment komt 85% van de kopers via Funda. Je kunt via internetmakelaars of doe-het-zelf constructies je huis op Funda krijgen. Maar vaak is dit niet voldoende om je woning op de juiste plek te krijgen en goed onder de aandacht te brengen.

Zonder makelaar
Waarom wil je zonder makelaar verkopen? Je makelaar kan best wat voor je betekenen. Samen kun je kijken naar de presentatie, en de makelaar kan ervoor zorgen dat deze goed op Funda komt staan. Ga het verkoopproces in samen met je makelaar.

Print Friendly, PDF & Email

Hans-Willem Heetebrij

Ik ben notaris/partner bij een notariskantoor. Vastgoed en familierecht zijn mijn specialismen binnen het notariaat. Daarnaast ben ik een fan van Social Media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.